DefCon 2020

Det har nu blivit dags för DefCon 2020. Kom och spela figurspel med oss under Trettonhelgen!

Nedan kan du läsa om de spelen som är helt klara, plus all praktisk information om konventet.

Praktisk information

 Praktisk information

 När: 4-5 januari 2020

 Plats: Linköpings Universitet (C- huset) ingång  från Studievägen (Karta)
 
 Inträde: 200kr för att delta (gratis att komma och titta). Se respektive arrangemang för information om betalning. Notera att enskild turneringsarrangör kan sätta ett högre pris (för exempelvis mer pengar till vinster).

 Övernattning: Erbjuds ej. Närmsta hotell är Scandic Väst, men det finns fler hotell att välja på för den som vill ta sig in till stadskärnan. 

 Kiosk: Vi kommer att ha en enklare kiosk med kaffe, dricka och godis

 Alkohol: Ingen alkoholförtäring får ske i samband med konventet. Berusade personer och personer som påträffas med bruten förpackning innehållande alkohol kommer att avvisas från området. Om någon bär med sig oöppnad alkohol kommer dessa regler att förklaras.

 Ta sig till konventet: 
 - Med bil: Från E4:an svänger du av vid Linköping V eller Linköping N. Använd sedan kartan ovan för att hitta rätt. Det finns parkering vid konventet, men notera att ryktena säger att alla gratisparkeringar har  tagits bort, så läs skyltarna noga. 

 - Med kollektivtrafik: Till Linköpings resecentrum kan du ta dig med både buss och tåg. Från resecentrum (tågstationen) finns flera olika busslinjer som tar dig till konventet på ca 10-20 minuter. Smidigast är linje 3 mot Ryd (gå av vid hållplats Solhaga och ta backen upp mot Linköpings Universitet förbi McDonald’s) eller linje 12 mot Lambohov (gå av vid hållplats Universitetet Golfbanan). Tidtabell och reseplanerare för bussarna finns på www.ostgotatrafiken.se. 

Turneringar

Warhammer 40k

Som vanligt blir det en turnering i Warhammer 40k. Den mest aktuella informationen om turneringen (inklusive anmälan och betalning) hittar du HÄR.

Warhammer: Age of Sigmar

Det kommer att hållas en mindre turnering i Age of Sigmar på årets DefCon. Mer information kommer senare.

Middle-earth Strategy Battle Game

The new kid on the block. För första gången på DefCon så ska det krigas i Midgård! Mer information om denna historiska turnering kan du hitta HÄR.

Warmachine & Hordes

En av konventets absoluta långkörare, Warmahordes, är med även detta år. I skrivande stund har vi dock ingen information om turneringen.

The 9th Age

Det blev ingen turnering på LinCon senast, men till DefCon 2020 är 9th Age tillbaka på schemat! Mer information om turneringen (inklusive anmälan och betalning) hittar du HÄR.

Dust

Precis som 2019 kommer det att spelas Dust på DefCon. Mer exakt information kommer att komma senare.

Linköpings Figurspelsföreningen