Flames of War

Flames of War kan sägas vara spelet som bygger på filmen om andra världskriget. Det kombinerar en viss realism med en bra WWII-känsla i ett bra spelkoncept, inte helt olikt 40K, men samtidigt väl anpassat till mer ”realistiska” förhållanden.

I dag är det mesta av kriget täckt. Allt från motorcykelkompanier och kavalleribataljoner från -39 till åtminstone några av de roligaste leksakerna från krigsslutet och amerikanska fallskärmsjägare som säger tuffa saker. Flames of War utspelar sig på kompani- eller bataljonsnivå och ger på så sätt en känsla av att hantera en på spelbrädet massiv styrka och dessutom få en skön visuell upplevelse. Det finns även en expansion som täcker en mycket liten del av Vietnamkriget för den som föredrar ‘Full Metal Jacket’ och ‘We were soldiers’ framför ‘the Longest Day’, ‘Iron Cross’ och ‘Band of Brothers’ eller ‘the Pacific’.

Inom LBK har det av tradition mest lirats ‘Late War’ (1944-1945) men på senare tid har även Early War smugit sig in och Mid War har hela tiden lurat i vassen (eftersom det är populärt i resterande delar av Sverige). Den lokala communityn har upp till ett tiotal spelare som kommer och går och det finns alltid en god möjlighet att få spela om man har ett kompani (eller ber snällt och inte är känd för att trasha andras modeller).

Flames of War är såväl ett trevligt sällskapsspel som ett bra tävlingsredskap. Lokalt brukar det emellanåt arrangeras Linköping in Flames, vår egen klubbturnering och på ett större plan finns vi med på DefCon och LinCon med turneringar i mellanformatet med ett tjugotal deltagare.

Så tycker du att Flames of War är spelet för dig så kika förbi på forumet och prata med oss eller kom förbi klubben när det finns folk där (kan ses i forumet) och se hur spelet fungerar om du är nyfiken innan du lägger ut en förmögenhet i miniatyrer.

/ Flames of War-folket

Linköpings Figurspelsföreningen