Warhammer 40K

Warhammer 40K är spelet för dig som föredrar rymdkrig i en dystopisk framtid där demokrati, teknologiska framsteg och framtidstro är okända begrepp… åtminstone om du är människa. I 40K- universumet finns allt du kan tänkas vilja ha. Högteknologin hos Eldar, Necrons och Tau. Det övernaturliga hos Chaos Daemons. Den rena ondskan hos Dark Eldar. Horder av monster i form av Tyranids som äter upp allt i sin väg. Den eviga kampen mellan det goda och det onda (fast pest eller kolera är nog ett bättre ordval i sammanhanget) där Chaos Space Marines för sin eviga kamp mot människornas imperium. Och så har vi spelets comic relief, Orks, där du aldrig riktigt vet vad som kommer att hända när ny kramar avtryckaren. En sak är säker…. galaxen är inte så svart och vit som den ser ut när man tittar upp i luften en stjärnklar natt.

Inom LBK finns det gott om folk som spelar 40K, bortåt ett 15- tal plus lite folk som dyker upp och spelar ibland. Det brukar inte vara några större problem att få sig en match. Framförallt inte om det är någon turnering på gång, vilket det ofta är, som folk vill öva inför. Alla kan spela 40K hos oss. Vi har både landslagsspelare och relativa nybörjare. Personer som oftare arrangerar turneringar än deltar i dem. Sådana som tillbringar mer tid vid målarbordet än vid spelbordet. Och så alla däremellan förstås.

Spelets speciella kväll i föreningen är torsdagar då det är 40k Thursday. Antalet deltagare varierar, så kolla gärna på forumet om du vill ha en motståndare. Och det spelas givetvis vid andra tillfällen också.

Utöver strömatcher så arrangerar vi med ojämna mellanrum småturneringar i form av LBK Touren som även lockar spelare utifrån. Vi håller även i turneringarna på DefCon och LinCon där vi brukar få ihop 40-50 spelare från hela landet.

Låter detta intressant så kan du titta in i vår avdelning på forumet. Här diskuteras allt från list- optning och regler till turneringar och senaste nyheterna och ryktena. Eller så kanske du är helt ny inom hobbyn och vill låna en armé för att testa.

/40K- folket

Linköpings Figurspelsföreningen